Kastamonu Üniversitesi, Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi, Kazakistan Muhammed Haydar  Dulati Taraz Devlet Üniversitesi, Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumunun Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen açılış töreni Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde yapıldı.Programa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Kastamonu Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş,  Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İshak,  Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, , Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref Can akademik ve idari personelimiz, Özel, Kamu ve Kuruluşlarından temsilciler ve öğrenciler ile iştirakçiler katıldı.

6 farklı ülkeden (Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Azerbaycan ve Türkiye) 112 bildirinin yer aldığı 4. Uluslar Arası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu oturumları ve bildiri sunumları  Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel’de gerçekleştirildi. Bildiri sunumlarının ardından, katılımcılara tarihi Penbe Han’da  Kastamonu yöresel yemeklerinin ikram edildiği Gala Yemeği düzenlendi. Sempozyumun son gününde ise sosyal gezi kapsamında Pınarbaşı Ilıca Şelalesi ve Horma Kanyonunu kapsayan doğa yürüyüşü düzenlendi.