Turizm Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm Rehberliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine Genel Turizm dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Pamukçu öncülüğünde Ilgaz Dağı Milli Parkı’na Eğitim ve İnceleme Gezisi tertip edildi. Türkiye’nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kastamonu Ilgaz Dağı Milli Parkına 155 öğrenci ile yapılan gezi dahilinde ayrıca bir seminer gerçekleştirildi. Ilgaz Dağı Milli Parkı Müdürü İrem Sağlam Fide “Milli Parkın Biyolojik Çeşitlilik Değerleri ve Tabiatı Koruma Faaliyetleri” başlıklı, yüksek lisans öğrencimiz Ramazan Yaşar “Ilgaz Dağı Milli Parkında Kış Turizm Faaliyetleri” başlıklı sunumlarını yaptılar. Yüksek lisans öğrencimiz ve Geleneksel Kızak Türkiye 1.si olan Cihan Tane’nin  “Geleneksel Kızak Sporunun Turizme Kazandırılması” başlıklı sunumunun ardından seminer sona erdi. Mangalda Sucuk Ekmek ile devam eden gezi programında öğrenciler gün boyu Ilgaz’ı yaşadılar. Gezi kapsamında fakültemize destek veren tüm hocalarımıza, Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğüne ve Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği (KASTOD) Başkanı Serkan Mütevelli’ye teşekkürlerimizi arz ederiz.