Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “2020 Yılı Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Teknik Destek Programı” kapsamında Kastamonu ve Çankırı illerinin ortak hazırladığı “Ilgaz Dağı Ortak Vizyon” projesinin odak grup toplantısı Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kastamonu Valisi Avni Çakır, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Ilgaz Kaymakamı Osman Uğurlu, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Çenet, Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutay Oktay, Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mikail Kara, Ilgaz Dağı Milli Parklar Müdürü İrem Sağlam Fide, TURSAB İl Temsilcisi Gökşen Gedik ve ilgili paydaşlar katıldı. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) ‘’2020 yılı Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Teknik Destek Programı’’ kapsamında Kastamonu Valiliği’nin proje sahibi, Çankırı Valiliği ve Ilgaz Kaymakamlığının proje ortağı olduğu ‘’Ilgaz Dağı Ortak Vizyon Projesi’’ ile ilgili gerekli çalışma ve incelemeler proje yetkilileri tarafından tamamlandı. Ilgaz Dağının yılın tüm aylarında farklı turizm türlerine ev sahipliği yapması ve bu kapsamda dağ yönetim modeline geçilmesini öneren Ilgaz Dağı Ortak Vizyon Belgesi, yapılan toplantıda katılımcıların görüşlerine sunuldu.