Kastamonu Üniversitesi ile TUADER Arasında Turizm Ormanı Projesini Yaygınlaştırma İşbirliği Protokolü
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole KÜ adına Prof. Dr. Ahmet Hamdi TOPAL, NEVÜ adına Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, TUADER adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna imza attı.
Erozyonla mücadele ve orman varlığının artırılması kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarının desteklenmesine yönelik, Orman Genel Müdürlüğü ile Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) ve 17 Turizm Sivil Toplum Kuruluşu arasında protokolü imzalanan “Turizm Ormanı” Projesi ile Hatay ilinde bir hatıra ormanı kurulması öngörüldü.
Hatay’da 100.000 ağaç dikilmesi ve ağaçlandırma çalışmalarının görsel ve yazılı basın aracılığı ile geniş halk kitlelerine duyurulması suretiyle, ağaçlandırma konusunda kamuoyu bilincinin artırılması hedefleniyor.
Turizm Ormanı Projesine ilişkin üniversitelerle yapılacak işbirliğinin koordinasyonu, Kastamonu Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile TUADER ortaklığıyla yürütülecek.
